TESS MERLOT

Albumrelease van de Haagse chansonnière extraordinaire

Tess Merlot_Chante la vie_albumcover[9489]

Als er een genre is dat emoties als verdriet, geluk en nostalgie, is dat wel de Franse chanson. Exact dit sentiment weet Tess Merlot vorm te geven met goudeerlijk eigen materiaal in de taal van de liefde. Al jaren lang is de zangeres een van de meest toonaangevende Franstalige levenslied-artiesten van Nederland. Na debuutalbum Laissez-moi rees haar ster hoger en hoger. Zo werd haar nummer La Haye het meest gedraaide nummer op Radio Tour De France, trad de zangeres op bij meerdere televisieprogramma’s, maakte Tess radio en podcasts over Franse muziek en was er een optreden in een uitverkochte Grote Zaal van PAARD samen met het Residentie Orkest tijdens Symphonic Junction. Op 1 maart 2024 om 21:00 staat Tess met haar band in De September ter ere van de release van nieuw album Chante La Vie.

Op het nieuwe album Chante La Vie komt de zangeres heel dicht bij zichzelf. Veranderingen in haar persoonlijke leven zorgden voor een nieuwe blik op de inhoud van Tess’ songs. Zo wordt er gereflecteerd op het verdwijnen van het ouderlijk huis, het verliezen van een naaste en de vergankelijkheid van vriendschappen. Aan de andere kant wordt er ook gekeken naar de mooiere zaken van het ouder worden, zoals het opbouwen van een langdurige liefde.

De eerste singles van Chante La Vie zorgden al voor een goede start van het nieuwe werk van Tess. Zo ontving Ma maison / Ons huis veelvuldig airplay op NPO Radio 2 en 5, en was het de jongste single ooit die opgenomen werd in de Eeuwige Roem-lijst van Radio West. Rien à perdre werd afgelopen zomer dé Radio Tour de France-hit op NPO Radio 1 en stond wekenlang in de playlist van NPO Radio 5. Met het duet Je n’ai plus 20 ans was Tess samen met Ben Cramer in januari te gast in onder andere Tijd voor Max en Shownieuws. Het absolute hoogtepunt zal in oktober 2024 plaatsvinden, wanneer de volledige band in de Koninklijke Schouwburg staat met een strijkkwartet. Eerst de albumrelease in September op 1 maart!